H Βιγιαρεάλ επικράτησε 11-10 της Γιουνάιτεντ στα πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της με ήρωα τον γκολκίπερ Ρούλι και μοιραίο τον Ντε Χέα

Το θαύμα της Βιγιαρεάλ ολοκληρώθηκε! Το Κίτρινο Υποβρύχιο... τορπίλισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ (παρουσία 9.000 θεατών) και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου έναν ευρωπαϊκό τίτλο μόλις στην παρθενική παρουσία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες σε ημιτελικούς, η Βιγιαρεάλ τα κατάφερε και έφτασε μέχρι την κορυφή έχοντας για «καπετάνιο» τον μετρ του Europa League, Ουνάι Εμερι, ο οποίος εξελίσσεται σε θρύλο στον θεσμό. Ο Ισπανός κόουτς έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις μετά τα τρία τρόπαια που σήκωσε ως κόουτς της Σεβίλλης (έχει κι έναν χαμένο τελικό με την Αρσεναλ).

Η Βιγιαρεάλ που έφτασε αήττητη μέχρι τον τελικό με απολογισμό 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, έμεινε αήττητη και στο 15ο ματς της σεζόν που είχε συναρπαστική εξέλιξη καθώς έπειτα από το 90λεπτο που έληξε 1-1 και την παράταση, κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί έσπασαν καρδιές διότι οι 20 πρώτες εκτελέσεις (δέκα για κάθε ομάδα) ήταν εύστοχες! Με το σκορ στο 10-10 ανέλαβαν δράση οι τερματοφύλακες. Κι η τύχη χαμογέλασε στη Βιγιαρεάλ: ο Ρούγι ευστόχησε (11-10) και ο μοιραίος Ντε Χέα νικήθηκε από τον αντίπαλό του, που αυτομάτως μετετράπη σε ήρωα της βραδιάς.

Αντιθέτως, ο Ντε Χέα επιβεβαίωσε την... κατάρα που τον κυνηγά τα τελευταία χρόνια στα πέναλτι καθώς έχει να πραγματοποιήσει απόκρουση από τον Απρίλιο του 2016! Εκτοτε δέχθηκε 25 από τα 25 συν τα 11 του τελικού... Η νίκη της Βιγιαρεάλ πάντως έχει πολλαπλάσια αξία καθώς, πέραν του τροπαίου, κέρδισε και μια θέση στο Champions League της νέας σεζόν καθώς μέχρι τη σέντρα του τελικού προοριζόταν για το νεοσύστατο Europa Conference League ούσα έβδομη στο ισπανικό πρωτάθλημα.

HIGHLIGHTS: